Jelenet fürkész

Emlékezetes, klasszikus vagy csak egyszerűen jól összerakott filmjelenetek bemutatása nem kritikai, csupán rajongói szemszögből.

Linkblog

Archívum

2010.09.25. 15:02 fürkészdarázs

Kill Bill vol. 1.

www.imdb.com/title/tt0266697/

Röviden a filmről: "A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban." -port.hu

 

A jelenet:
a Menyasszonyt láthatjuk egy Hattori Hanzo (Sonny Chiba) szamurájkarddal , melyet a mester miután megesküdött hogy nem készít több halálos fegyvert, támogatva a Menyasszony célját mégis elkészített. A célpont Bill egyik volt bérgyilkosa O-Ren Ishii (Lucy Liu), előtte azonban a 88 Eszelős névre hallgató testőreit is ell kell intéznie, akik a jelenet kezdetére már igencsak megfogyatkoztak.  Elég élesre sikerült a penge, a végtagok kaszabolása Human Beinz: Nobody But Me zenéjére történik fekete-fehér képekben, nehogy a sok vér láttától rosszul legyenek a gyengéb idegzetű nézők.
  A képsorok és a zene együtt Tarantino módon irónikus, brutális, ugyanakkor zseniális. Irónikus a zeneválasztás tekintetében, mert az erőszakos képsorok alá a 60-as évekbeli garázsrock sláger ellentétes hangulatú, de mégis egységes egésszé áll össze, és a két hangulat összeadódva működik. Azóta már Martin Scorsese is ellőtte a Tégla című remakejében (eredeti: Szigorúan piszkos ügyek, honkongi krimi), de a hatás már nem volt olyan ütős-szerintem.  Brutális, mert
a jelenetben több mint 400 liter művért használtak fel, amiből bőven jut Uma Thurman ruhájára is,  mely ugyanaz a sárga öltözet, mint amilyet Bruce Lee viselt a Halálos játszma című filmben.
  A zsenialitást pedig nem magyaráznám, mert úgysem tudnék objektívan írni az egyik kedvenc rendezőmről.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfurkesz.blog.hu/api/trackback/id/tr132322424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása